Wij adviseren op basis van uw wensen

Magneet Interieurs is jouw specialist op het gebied van wonen, slapen, raamdecoratie en vloeren. Onze adviseurs helpen je graag bij het samenstellen van een nieuw interieur en gaan samen met jou op zoek naar jouw eigen stijl. Je bent van harte welkom in onze showroom om onze uitgebreide collecties te bekijken en inspiratie op te doen. Wij adviseren je graag bij het maken van de beste keuze. Voor eerlijk en vakkundig advies ben je bij Magneet Interieurs in Waalwijk aan het juiste adres.

Al meer dan 100 jaar!

Hoe het begon…

In 1919 nam Waalwijker Harry Klerx de textielwinkel aan de Loeffstraat over van zijn twee tantes. Hij noemde zijn winkel Klerx-Somers. Meneer Klerx was ervan overtuigd dat klanten vanzelf naar zijn aantrekkelijke winkel zouden komen. Die overtuiging werd vertaald naar een naamswijziging. Een paar jaar na de overname verzon Harry Klerx de ‘aantrekkelijke’ naam: “De Magneet”.

Toen de tweede generatie in 1937 de winkel overnam, waren het vader Harry en zoon Jac die verantwoordelijk waren voor een enorme groei. Zij kozen ervoor om het assortiment van De Magneet uit te breiden met woningtextiel en meubels. Dit is de grondlegging voor Magneet Interieurs zoals wij de winkel vandaag de dag kennen.

Kleinzoon Rens liep al vroeg mee in de zaak en leerde zo de fijne kneepjes van het vak. In 2009 heeft Rens het stokje overgedragen aan zijn zoon Camiel. Camiel Klerx is de vierde generatie Klerx die de naam Magneet Interieurs weet hoog te houden. Hoewel Rens zoals hij zelf zegt “nog lang niet is uitgewerkt” ligt nu de verantwoordelijkheid bij Camiel.

Vandaag de dag is Magneet Interieurs een begrip in Waalwijk en omgeving! Dit komt door de veelzijdige collectie en de ruime showroom op het gebied van wonen, slapen, raamdecoraties en vloeren.